We have moved our distribution center to Madrid. Shipments to all of Europe in 3-6 working days.

Sla jij je ontbijt over?

Wat is de belangrijkste maaltijd van de dag?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag voor iedereen, maar vooral voor mensen die willen afslanken en hun metabolisme willen verbeteren. Een van de slechtste gewoontes van te zware en obese mensen is dat ze geen toereikend ontbijt eten.

Wat gebeurt er tijdens het slapen?

Als je slaapt vertraagt je lichaam je metabolisme automatisch aangezien je lichaam een periode van herstel ingaat. Tijdens de slaap vertragen alle basisfuncties van het lichaam. Er wordt geschat dat het metabolisme tot wel 40% vertraagt als we slapen. Als je de volgende dag wakker wordt dan is je metabolisme nog steeds trager dan normaal.

Welke factoren wakkeren het metabolisme aan na het slapen?

De enige twee factoren die het metabolisme kunnen aanwakkeren zijn:

  • voeding

  • lichaamsbeweging

Voeding en lichaamsbeweging geven je lichaam het signaal dat je metabolisme moet versneld worden. Alleen deze twee factoren verhogen na het slapen je metabolisme.

Welk ontbijt is het beste?

Daarnaast is er vastgesteld dat proteïnen, oftewel eiwitten, en vetten het metabolisme merkbaarder versnellen dan koolhydraten. Maar een shake met wei-eiwitten blijkt het beste ontbijt te zijn.

Mensen die niet ontbijten of een ontoereikend ontbijt nuttigen, vertragen stapje voor stapje hun metabolisme aangezien ze hun metabolisme niet voldoende aanwakkeren na het slapen.

De beroemde spreuk

“Ontbijt als een koning, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar.”

Dit is helemaal waar. De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt en de minst belangrijke maaltijd van de dag is het diner. Het diner zou dus de lichtste maaltijd van de dag moeten zijn.

Neem gerust contact op met een van onze metabolisme consultants voor meer informatie. Onze consultants staan altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Bekijk ook gerust ons assortiment aan supplementen. Al onze supplementen dragen bij aan een versneld herstel van jouw metabolisme.

Wil je weten hoe jij kan beginnen aan het verbeteren van jouw gezondheid en energieniveau? Neem dan contact op met onze consultants.