Voorwoord door Frank Suárez

Het was een persoonlijk probleem

Frank SuarezVan kinds af aan heb ik problemen met mijn gewicht gehad. Ik was altijd dik. Als tiener ging ik naar een jongensschool waar mijn klasgenoten me uitlachten om mijn gewicht. Ze hadden een scheldnaam voor me die niet erg vriendelijk was en dat met een bepaald lichaamsdeel te maken had (het woord hier opnemen zou ongepast zijn).

Omdat ik dik was, langzaam en slechte lichaamscoördinatie had, deed ik aan geen enkele sport op school mee. Ik was gewend geraakt aan het idee om enkel toeschouwer te zijn.

Herinneringen aan het sociale leven van die tijd staan bol van afwijzingen, inclusief afwijzingen van de meisjes die met me dansten enkel omdat ik goed kon dansen, ook al was ik dik. Afgezien van ze te verleiden om met me te dansen, was het moeilijk om een relatie te beginnen. Op een of andere manier voelde ik me gevangen in een valstrik van dik zijn en in de loop der jaren heb ik het leren accepteren als iets onvermijdelijks.

Gelukkig was ik muzikaal begaafd. Ik leerde saxofoon spelen en slaagde erin de aandacht van enkele meisjes te winnen. Na verloop van tijd begon ik een relatie, kreeg 4 kinderen en vervolgde mijn carrière, maar er bleef altijd een gevoel van ‘dikker dan normaal’ hangen.

Zo’n 25 jaar nadat ik van de hogeschool kwam en aan het werk ging, bleef ik beetje bij beetje gewicht aankomen. Ik was niet alleen 18 kilo te zwaar, maar mijn huisarts (tevens vriend) waarschuwde me dat mijn bloeddruk, cholesterol en triglyceriden1 niet onder controle waren. Hij waarschuwde me ook dat ik op het punt stond om diabetes te krijgen.

Zulke ernstige waarschuwingen van een vriend en arts zetten me in beweging en ik besloot er iets aan te gaan doen; maar ik had geen idee wat me te wachten stond.

Ik ging op zoek naar professionele hulp. Ik begon een dieet van beperkte calorieën en viel 10 kilo af, maar had de hele tijd honger omdat dit dieet er zo één was waarin ik altijd minder at dan waar mijn lichaam om vroeg. Wilskracht was een belangrijk element om dit tot een goed einde te brengen. En hoewel ik al 10 kilo was afgevallen en nog slechts 10 kilo te gaan had om mijn doel te bereiken, ben ik uiteindelijk met dit dieet opgehouden omdat ik op een bepaald gewichtsniveau bleef steken. Hoewel ik het dieet volgde, kon ik niet nog meer afvallen. Ik raakte ontmoedigd en hield ermee op. In de daaropvolgende 3 maanden kwam ik de 10 kilo die ik was afgevallen weer aan, plus nog eens 6 kilo extra. Met andere woorden, ik was heen en weer geschoten als een jojo.

Enkele maanden later besloot ik een vegetarisch dieet te volgen en veganist te worden. Ik viel af, maar kwam weer op een punt waar de gewichtsafname haperde en ik me slap voelde. Opnieuw raakte ik ontmoedigd en hield met het dieet op. In korte tijd was ik weer aan het aankomen, en nog wat meer ook. Enige tijd daarna ondernam ik andere pogingen, inclusief joggen, waardoor ik veel afviel, tot ik me op een gegeven moment blesseerde bij het joggen en ermee moest stoppen. Het verloren gewicht kwam snel weer terug.

Mijn pogingen om af te vallen waren een voortdurende kwelling geworden. En toch bleef ik andere diëten en systemen proberen. Een van de diëten die ik had geprobeerd, was het beroemde Atkins-Dieet, een dieet van alleen vlees en vet. Met dit dieet viel ik veel af, 17 kilo, maar op een dag viel ik flauw en werd wakker in de Eerste Hulp. Na die schrik bedacht ik dat een dieet met enkel vlees en vet voor mij niet gezond kon zijn.

Na de schrik met het Atkins-Dieet besloot ik dat het verstandig was om meer inzicht te hebben in mijn metabolisme. Mijn wens om af te vallen was bijna een obsessie geworden en ik wilde het nog niet opgeven. Ik bracht mezelf ertoe een studie te maken van het onderwerp metabolisme en alles wat te maken had met voeding, spijsvertering en welk ander onderwerp dan ook dat me zou helpen om mijn probleem met obesitas te begrijpen en op te lossen. De studie van het onderwerp obesitas werd een hobby voor me en mijn enige interessegebied buiten mijn gezin en werk.

de kracht van uw metabolismeIk heb minimaal 8 jaar besteed aan het lezen en onderzoeken van alles wat ik kon vinden met betrekking tot diëten, obesitas, metabolisme, de biologie van het lichaam, cellen, spijsvertering en duizenden gerelateerde onderwerpen. Ik heb vele uren op het internet doorgebracht. Ik heb honderden boeken over diëten, voeding en metabolisme gekocht. Ik heb de medische aspecten van obesitas onderzocht om te zien of er een of andere ziekte was die het veroorzaakte. In mijn zoektocht naar aanwijzingen voor de oplossing heb ik veel onderwerpen bestudeerd, inclusief sommige die normaal gesproken niet met obesitas in verband worden gebracht.

De speurtocht naar oorzaken en oplossingen voor obesitas werden het voornaamste aandachtspunt in mijn leven. De onderwerpen obesitas en metabolisme werden een ware uitdaging voor me. Iedere dag, na mijn werk als vertegenwoordiger, wijdde ik mijzelf aan wat mijn andere baan was geworden, het lezen en studeren over obesitas en metabolisme. Ik maakte aantekeningen, legde per onderwerp dossiers aan, en legde mijn gedachten en conclusies vast. Ik ondernam experimenten met mijn lichaam door verschillende supplementen en kruiden te nemen om te zien of ik degene kon vinden die me ‘dun’ zouden maken. Beetje bij beetje, bijna zonder dat ik er erg in had, begon ik af te vallen. Ik viel de extra 20 kilo die ik was aangekomen, weer af. Op dat moment waren mijn testwaarden weer normaal. Mijn bloeddruk was normaal, net als mijn triglyceriden en cholesterol. Ik realiseerde me dat, naast het afvallen en terugkrijgen van mijn gezondheid, het verkrijgen van kennis over zoveel onderwerpen die met obesitas te maken hebben, mij veranderd had. Ik begon in te zien dat ‘alles met alles verbonden was’ in het menselijk lichaam. Ik kwam erachter dat obesitas niet overwonnen kon worden door de beperkte kijk op alleen voedsel. Vasten of minder eten lost niet per se het probleem van obesitas op. Ik ontdekte dat er veel andere factoren zijn die het metabolisme verminderen en obesitas veroorzaken. Het is niet alleen de factor voedsel, zoals een voedingsdeskundige zou denken. Ik ontdekte het metabolisme.

Mijn vrienden en bekenden zagen dat ik veel was afgevallen en velen wilden van me weten hoe ik dit voor elkaar had gekregen. Ik bedacht dat ik een samenvatting van mijn bevindingen zou moeten schrijven; iedere keer als iemand me vroeg hoe ik het had gedaan, gaf ik ze gewoon de zeven bladzijden samenvatting zodat zij het ook konden proberen. Ik dacht dat door de samenvatting te geven met mijn aanbevelingen om af te vallen, ik niet meer alles hoefde uit te leggen wat ik had ontdekt. Daar vergiste ik me in. De geschreven samenvatting diende zijn doel, maar bracht ook veel twijfels naar boven met betrekking tot hun eigen afvallen, met als gevolg dat ze me altijd belden om een afspraak te maken voor een persoonlijk consult. Misschien gebeurde dit omdat de onderwerpen ‘lijnen’ en metabolisme zoveel mislukking en teleurstelling bevat. De meerderheid van de mensen is er niet in geslaagd om af te vallen. Daarom voelen ze enige hoop als ze iets lezen wat ze de gelegenheid biedt om de duizend-en-een tegenstellingen die ze gelezen of gehoord hebben over het onderwerp, te elimineren, en daarmee ook de herinneringen aan hun eigen mislukte pogingen om af te vallen.

Obesitas en metabolisme zijn een controversieel gebied; er zijn vele miljoenen verschillende experts met certificaten, diploma’s en kwalificaties, die elkaar, vreemd genoeg, volledig tegenspreken. Mijn persoonlijke observatie is dat het algemene publiek nogal in de war raakt door zoveel meningen van experts die elkaar tegenspreken. Sommige ‘experts’ praten over calorieën, terwijl anderen stellen dat obesitas een ziekte is en het met medicatie proberen te behandelen. Sommigen beweren dat alleen lichamelijke inspanning werkt en anderen, die geen oplossingen hebben, geven erfelijke factoren de schuld van het probleem. Al met al zijn er geen duidelijke oplossingen voorhanden.

Het aantal mensen dat mij belde voor mijn hulp bleef maar groeien, omdat sommigen er een gewoonte van hadden gemaakt om mijn geschreven aanbevelingen te kopiëren en te verspreiden onder hun vrienden en familie. Elke dag waren er weer meer mensen die me belden; zelfs mensen uit afgelegen plaatsen belden me, omdat ze op de een of andere manier een kopie van mijn aanbevelingen in handen hadden gekregen. Veel van deze mensen waren al aardig wanhopig omdat ze alles al hadden geprobeerd en nog geen oplossing voor hun obesitas hadden gevonden. Een aantal ervan, met name vrouwen, waren emotioneel aangedaan door het voortdurend mislukken van hun diëten, en de beschuldigingen en kritiek van anderen die, zonder dat ze iets begrepen van het onderwerp metabolisme, hen beschuldigden van teveel eten.

De voortdurende telefoontjes en ‘persoonlijke consults’ maakten duidelijk dat ik een werkelijk probleem te pakken had, dat het leven van mensen kon vergallen. Obesitas is een emotioneel onderwerp, vol met mislukkingen, verwarring en onvolledige informatie. Ik besloot om een bedrijf op te richten om mezelf te wijden aan het helpen van mensen om hun obesitas aan te pakken. Het was eigenlijk gek, omdat ik geen voedingsdeskundige of arts was. Ik had alleen mijn kennis en de succesvolle resultaten van degenen die ik van advies had voorzien. Ik nam het als een nieuwe uitdaging en richtte NaturalSlim (www.RelaxSlim.com) op. Ik noemde het bedrijf NaturalSlim ‘gewichtsverlies blijft weg’, omdat het mijn voornemen was om de kennis en levensstijl van de leden van dit systeem te veranderen. Ervaring had me geleerd dat het enige dat voor altijd blijft bestaan, is kennis. Ik besloot dat NaturalSlim een kenniscentrum zou worden waar duizenden mensen zichzelf zouden kunnen informeren over het onderwerp obesitas en metabolisme. Ik durf te wedden dat kennis waardevoller zal zijn en op lange termijn meer gebruikt zal worden dan enig voedingssupplement of ingevroren voedsel. Ik durf ook te wedden dat kennis van de oorzaken van obesitas en de oplossingen ervoor een verandering in mensen zal uitlokken, omdat als ze van deze onderwerpen afweten, hun geweten zal gaan opspelen als ze niet het juiste doen. Het was wel een risico, maar het pakte goed uit; NaturalSlim werd een succes omdat het iets opleverde dat iedereen wenst: resultaten.

In mijn eigen situatie had ik meer resultaten geboekt dan alleen maar mijn gewicht en broekmaat. Het waren resultaten die een belangrijke verbetering in mijn gezondheid lieten zien. Ik had ‘dik’, moe en zwak zijn achter me gelaten en was slank en vol enthousiasme geworden. Ik had mijn metabolisme en mijn gezondheid hersteld.

 VOOR

 NA

Cholesterol

 

290 (hoog)

140 (normaal)

Triglyceriden

 

345 (zeer hoog)

90 (normaal)

Bloeddruk

 

140/100 (hoog)

120/80 (normaal)

Gewicht

 

94 kg

75 kg

Taillemaat

 

104 cm

89 cm

 

Enkele vrienden raadden me aan niet alle informatie te delen met de leden van het NaturalSlim system, omdat als ik dat zou doen, ze ons niet meer nodig zouden hebben. Het is logisch om te denken dat iemand die zijn lessen heeft geleerd in de collegebanken, uiteindelijk geen colleges meer nodig heeft. Ik verzette me tegen het idee om het informeren van onze leden te beperken, omdat ik dacht dat de dingen die waren ontdekt, in werkelijkheid zulke verrassende resultaten voortbrachten, dat diezelfde leden van het systeem ons zouden aanbevelen bij hun familieleden en vrienden. Toen ik naar de landelijke statistieken over obesitas keek, die ieder jaar omhoog gaan, realiseerde ik me dat ik voorlopig niet zonder klanten zou komen te zitten. Ik besloot om ieder NaturalSlim-lid een volledige opleiding in metabolisme te geven, omdat ik erop vertrouwde dat als hij of zij het zou toepassen, de positieve resultaten anderen zouden aantrekken die ook wilden afvallen en hun metabolisme herstellen. Met enig geluk is het inderdaad zo verlopen: NaturalSlim heeft meer dan 45.000 leden en blijft groeien. Het is waar: blije klanten zijn de beste promotie!

NaturalSlim is een compleet systeem waar de technologie van het herstellen van het metabolisme en de lichaamsenergie tot een optimaal punt is ontwikkeld en het is voor een persoon zo goed als onmogelijk om niet te kunnen afvallen met het NaturalSlim systeem. Vandaag de dag verwijzen tientallen artsen hun patiënten naar NaturalSlim als ze willen dat hun patiënt op een natuurlijke manier afvalt. Veel van de artsen die ons aanbevelen, zijn leden van het NaturalSlim-systeem en kwamen naar ons toe vanwege de resultaten die ze bij hun patiënten zagen. Ik moet zeggen dat ik denk dat er geen enkele andere baan is die zoveel voldoening schenkt als mijn baan als Algemeen Directeur van NaturalSlim. Ik heb voortdurend de gelegenheid om te zien hoe leden van het NaturalSlim-systeem afvallen en hun gezondheid verbeteren, en vaak tot zo’n punt dat ze geen medicijnen meer hoeven te gebruiken. Bijna elke week zien we diabetici die geen insuline meer hoeven te gebruiken en mensen die ernstig ziek en zwak waren van wie de gezondheid volledig is hersteld. Mijn baan bij NaturalSlim schenkt veel voldoening omdat het me in staat stelt anderen te helpen.

Dit boek, De Kracht van Uw Metabolisme, is gericht op al die mensen die hun gewicht onder controle willen brengen op een natuurlijke en gezonde manier. Als u de maat van uw broekriem wilt verkleinen, zal dit boek u zeker helpen. Als u op gewicht wilt blijven, zult u hier de feiten vinden die u in staat stellen dat te doen. Maar hier moet ik eerlijkheidshalve aan toevoegen dat het mogelijk is dat voor diegenen onder u die veel problemen hebben ervaren bij het afvallen, intensieve en persoonlijke hulp nodig is. NaturalSlim is gespecialiseerd in hulp voor ‘moeilijke gevallen’. Bijvoorbeeld, binnen NaturalSlim bestaan er natuurlijke behandelingen tegen schimmels en parasieten, die niet in een boek kunnen worden opgenomen. Ook hebben we gezien dat sommige mensen niet kunnen afvallen omdat hun lichaam in ernstige mate geïnfecteerd is met parasitaire organismen. NaturalSlim biedt hulp in de vorm van natuurlijke hormonen voor die vrouwen waarvan de onregelmatige menstruaties hun hormonale aandoeningen weerspiegelen. In sommige gevallen vallen mensen niet af omdat ze problemen hebben met hun spijsvertering, wat nog een gebied is waar NaturalSlim hulp biedt. Ter aanvulling, NaturalSlim biedt een follow-up en persoonlijke motivatie die noodzakelijk blijkt te zijn voor degenen die, door hun vele mislukkingen, hun gevoel van eigenwaarde en hun doorzettingsvermogen zijn verloren. Als mensen herhaaldelijk zijn mislukt in hun pogingen om af te vallen, zullen ze een stuk makkelijker nieuwe pogingen opgeven omdat hun hoop al zo vaak de grond in is geboord; zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.

Dit boek communiceert dus enkele waarheden die merkbaar nut opleveren voor degenen die het toepassen. Het garandeert geen resultaten omdat het niet eerlijk is om resultaten te garanderen; er zijn mensen die gezondheidsproblemen hebben die het moeilijk maken om af te vallen. Wat wel gegarandeerd wordt is dat deze waarheden door meer dan 45.000 mensen zijn toegepast, met voor de meerderheid uitstekende, en soms zelfs uitzonderlijke resultaten.

Deze onderwerpen, obesitas en metabolisme, waren een ‘persoonlijk probleem’ voor mij. Nu zijn ze mijn leven. Ze vervullen mij met enorme voldoening doordat duizenden mensen ermee geholpen zijn om uit de valstrik genaamd ‘obesitas’ te komen. Er is absoluut niets bevredigender dan anderen te helpen.

--------

Triglyceriden - vetten; bloedvetten worden triglyceriden genoemd. ‘Te veel triglyceriden’ betekent eigenlijk dat je te veel vet in je bloed hebt. Dit is een heel gevaarlijke situatie voor het lichaam, waarvan studies aantonen dat het gevaarlijker is dan een ‘hoog cholesterol’. Het worden triglyceriden genoemd omdat de moleculen van alle vetten en oliën bestaan uit 3 vetzuurketens die gekoppeld zijn aan 1 glycerinemolecuul.